Mandonguilles amb salsa de tomàquet

Molta gent opta per comprar les mandonguilles fetes a la carnisseria o botiga de confiança i fer la salsa a casa i amb això li diu he fet mandonguilles avui…però no això és solament fer mig procés a casa.

Tot i que pareix que dugui molta feina fer-les, en realitat fer unes mandonguilles casolanes no requereix de molta feina ni de tècnica. Avui us presento la recepta de la meva àvia, que va passar a la meva mare i que ara ja és la meva.

2018-03-09-11-54-26.jpg

Ingredients:

Per a les mandonguilles

  • 500 gr de carn picada on hi ha una mescla de carn de porc i bou
  • 1 ou gran (si és petit dos)
  • 2 granets d’all
  • Julivert
  • Pa rallat
  • Sal

Per a la salsa

  • 1 got de vi negre d’Oporto
  • 8 tomàquets pera
  • Oli
  • Sal

Fiquen la carn picada a un bol i li afegim l’ou, el julivert i l’all picat, ho mesclem bé i afegim dues cullerades de pa rallat, ho tornem a mesclar bé i afegim un polsim de sal i ho tornem a mesclar.

*A casa meva rallem el pa nosaltres amb un molí, si compreu el pa rallat us recomano que no tingui sabors, pa rallat natural.

IMG_20180313_165015.jpg

És la hora de fer les pilotes (o mandonguilles com li volguéssiu dir). A mi m’agrada que tinguin una mida que sigui el suficient per menjar-te-la en dos mossets, no m’agraden ni molt petites ni molt grans i us recomano fer aquesta mesura ja que per a la cocció és el millor.

Després de fer la forma de la pilota, la passem pel pa ratllat arrebossant-la i ho anem guardant a una safata. Us poden sortir unes 15 pilotes més  menys.

Ja tenim la part “complicada” feta, ara anem a per la salsa.

A una cassola fiquem oli i sofregim les pilotes banda i banda a foc mig una mica dauradetes però no molt ja que ara inclourem un got de vi negre d’Oporto i deixarem que és redueixi, tombant de quan en quant les pilotes per a que agafin el sabor del vi i per a que no s’enganxin a la cassola.

Triturem els tomàquets pera i quan tenim el vi reduït tirem el tomàquet a la cassola i la tapem, a foc viu, quan comença a bullir la salsa ho fiquem a foc suau i ho deixem 30 minuts, afegint més o menys sal segons el gust. Passat els 30 minuts, sempre mirant que les pilotes no s’enganxin a la cassola, si tenim la salsa líquida la destapem i a foc alt l’acabem d’espessar. Provem-la de sal i corregir-ho si cal abans de parar el foc per complet.

IMG_20180309_143144.jpg

I ja està, ja tenim unes mandonguilles fetes a casa boníssimes, naturals i molt fàcils de fer!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s