Bacallà a la nata

Durant el meu viatge per Oporto vaig poder degustar diferents formes de preparar un bacallà, tal com us vaig mostrar amb la entrada al blog Viatge gastronòmic a Oporto.

Un dels àpats que vaig demanar va ser el bacalhau a la nata que em va encantar, i sense saber com es preparava aquesta recepta vaig encertar de ple alhora de crear-ne una versió pròpia.

IMG_20180128_142424.jpg

Ingredients:

  • 600 gr. de tires de bacallà.
  • 200 gr. de formatge parmesà en pols.
  • 6 patates mitjanes.
  • 1 ragim de llet evaporada.
  • Salsa beixamel.
  • 1 ceba.
  • Pebre negre en pols.
  • Sal.
  • Oli.

En primer lloc ens hem d’assegurar que el bacallà està ben dessalat, si no s’ha de ficar arremullar el suficientment temps com per a que aquest estigui ben dessalat.

Pelem les patates i les fiquem a bullit amb aigua fins que aquestes estiguin el suficientment toves com per a fer-ne un puré. Un cop les patates han estat bullides les aixafem fins fer una massa, ho reservem a un bol.

A continuació tallem la ceba el més petit possible i ho fiquem a una paella amb oli per a que és vagi fent. Quan la ceba està quasi feta afegim les tires de bacallà, una mica esmicolades convertint-les amb trossos mitjans, i integrem la llet evaporada. El bacallà és un peix que no necessita molta cocció i aquesta preparació més avant necessitarà forn, així que amb un minut (la llet no fa falta que s’hagi evaporat) ja en tindrem prou.

Al bol on està el puré de patates integrem el bacallà amb la ceba però no abocant-ho tot sinó colant el suc que ha quedat a la paella resultant de la llet evaporada i de l’aigua que ha pogut soltar el bacallà, reservem aquest líquid i quan tenim la patata ben mesclada amb el bacallà afegim una mica d’aquest líquid fins que la massa quedi ben amarada, afegim també pebre negre al gust i un polsim de sal.

A una safata de forn fiquem aquesta massa i quan la tenim ben repartida fiquem per sobre la salsa beixamel (la podeu fer vosaltres o comprar-la, jo prefereixo que sigui casolana) i per sobre de la salsa el formatge parmesà. Gratineu al forn fins que estigui el formatge una mica torrat.

Aquest plat s’ha de servir ben calent!

 

Nivell de dificultat: mitjà-fàcil

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s