Com podreu comprovar, al llarg del meu blog, m’encanta el curry i moltes de les meves entrades a coqauvinblog són receptes de curry. En aquest cas us presento la meva recepta de pasta al curry amb salmó i gambes que a part de ser molt fàcil de cuinar és també una recepta molt ràpida i a la vegada perfecta per sorprendre als vostres invitats.
Ingredients (per a 5 persones):
- 2 pastanagues.
- 1 ceba gran.
- 1 pebrot verd.
- 1/2 pebrot vermell.
- 10 gambes.
- 2 supremes de salmó fresc.
- 250 ml de llet de coco.
- 1/2 got d’aigua.
- 2 cullerades de curry en pols.
- Pebre negre, oli i sal.
- 400 gr. de pasta (jo utilitzo macarrons de colors que és el que li pega més a aquesta recepta).
En primer lloc preparem les verdures, piquem la ceba, pelem i piquem a daus mitjans la pastanaga, també tallem a daus mitjans el pebrot vermell i el verd i quan ho tenim, a una casssola amb una mica d’oli o sofregim a foc mitjà fins que estigui una mica cuit, però no del tot.
A continuació afegim a la casssola dels vegetals les gambes pelades i el salmó fet a quadres grans i ho mesclem, afegim la llet de coco i l’aigua i tapem la cassola pujant el foc fins que bulli. Ja bullint ho rebaixem a foc mitjà i mesclem el curry, el pebre i la sal. Quan les verdures ja estan tendres (el samó i les gambes és couen molt ràpid) acabem de reduir la salsa si encara està molt líquida amb la cassola destapada i a foc ràpid, en aquest punt podem corregir de curry, sal i pebre si és necessari (abans d’ apagar el foc). Quan ho tenim ho reservem.
Bullim la pasta, a mi m’agrada al dente, quan la pasta ja està l’escurrim i l’afegim a la salsa mesclant-ho a foc mitjà per a que la salsa i els macarrons quedin ben units.
Ja tenim la pasta preparada per entaular!!
no diré que no tingui bona pinta, la veritat és que barrejar salmó amb curri no ho hagués pensat mai de la vida… de totes formes potser m’animi a provar-ho!
M'agradaM'agrada