Aquestes vacances de Nadal he aprofitat per visitar la ciutat d’Oporto i la seva cuina. Tothom m’havia parlat del seu extraordinari bacallà, del barat que resulten els seus restaurants i que a tot arreu es menjar molt bé, però, durant el meu viatge he comprovat que poden haver restaurants bons i dolents i cars i barats i que per tant a Oporto no a tots els llocs és menja bé i econòmicament, us faig el meu resum:
Menjar a preu mitjà i molt bé (per 25 euros – puntuació: 4/5): Restaurant Bacalhoeiro (Av. de Diogo Leite 74, 4400-111 Vila Nova de Gaia, Portugal).
Aquest restaurant ofereix un menú tot a base de bacallà, cuinat en diversos estils, molt recomanable el bacallà a la nata (fotografia superior) i la seva hamburguesa de bacallà.
A més, la seva ubicació (al costat de la ribera) ofereix molt bones vistes, està a la part de les bodegues d’Oporto (Vila Nova Gaia).
Menjar barat i bé (per 12 euros – puntuació: 4/5): Brasao Cervejeria Aliados (R. de Ramalho Ortigão 28, 4000-035 Porto, Portugal).
Aquest restaurant, més informal que l’anterior, és un lloc perfecte per a fer unes tapes. Molt econòmic, si sou dues persones amb 3 tapes en teniu suficient, recomano els bunyols de bacallà i el seu pop.
Menjar la típica francesinha (per 10 euros – puntuació: 3/5): Café Santiago (R. de Passos Manuel 226, 4000-382 Porto, Portugal).
El Café Santiago és el lloc més famós per menjar un dels plats típics d’Oporto, les seves fransesinhes.
Aquest restaurant econòmic va ser nombrat el 2015 com la millor francesinha de la ciutat, tot i que a mi no m’agrada massa aquest plat es recomanable espera la seva eterna cua i provar-ho.
Fast food i bé (per 10 euros – puntuació: 3,5/5): Capa na baixa ().
Perquè també pots menjar hamburgueses i pizzes a Oporto, Capa na baixa ofereix un menú amb menjar ràpid i a més diverses variants de la francesinha que per al meu gust són més bones que les del Café Santiago. Per exemple, us recomano el seu hot dog francesinha:
Tot i això, prefereixo qualsevol hamburgueseria de Barcelona que aquest restaurant fast food.
Cuina d’autor (per 35 euros – puntuació: 3,5/5): Cantino do Avillez (Rua Mouzinho da Silveira, 166 R/C, 4050-416 Porto, Portugal).
Aquest restaurant està destacat dins de la guia Michelin, tot i que el seu bacallà és de molta qualitat, no crec que mereixi una atenció especial ja que els seus plats no eren destacable amb relació de la seva qualitat preu.
On vam menjar molt malament?
A uns quants quilòmetres d’Oporto és recomana visitar la petita ciutat de Guimaraes, aquí vam anar a un restaurant anomenat Résvés Restaurante (R. da Santa Maria 39, 4800-443 Guimarães, Portugal) d’on a més de pagar casi 30 euros per cap, vam menjar molt malament amb un bacallà molt salat i sec, evidentment els hi vam dir als responsables que estàvem totalment insatisfetes.
Una de les coses que no em van agrada gens d’Oporto, van ser les seves postres. Molt dolces i pesades de sabor, a més que no tenies res destacat, eren molt repetitives les unes amb les altres, per tant puc afirmar que les postres no són el seu punt fort.
Com podeu comprovar Oporto ofereix preus variats i diferents tipus de menjar. Evidentment que la seva cuina té trets característics com el seu bacallà i marisc i ofereix plats tradicionals que en aquest post no he pogut penjar ja que provar-ho tot va ser impossible de temps. M’hagués agradat disposar de més temps i provar més restaurants de la ciutat ja que amb el tour de vinyes a Pinhao i les visites a Braga i Guimaraes vaig estar solament dos dies complets a la ciutat.
Per als futurs viatger a Oporto preneu nota que podreu trobar tot tipus de restaurants, important abans d’un viatge mirar quins tenen millors crítiques però no us en fieu del tot ja que a vegades una bona nota a tripadvisor pot no correspondre a la teva realitat, així que visiteu blogs allà segurament tindreu una experiència més pròxima. Intenteu provar tot el bacallà que pugueu i sobretot no oblideu la francesinha que tot i que no la repetiria val la pena provar menjars típics de la ciutat.
Un comentari Digues la teva