Estofat de mongeta blanca

Aprofitem que encara fa temps de fred per preparar un estofat de mongeta blanca, complert, bo i saludable que us conquistarà l’estómac.

IMG_20180306_135403_518.jpg

Ingredients:

  • 300 gr. de fesols (mongeta blanca).
  • 2 pastanagues.
  • 1 granet d’all.
  • 4 trossos de llonganissa de porc.
  • 4 Baldanes de ceba.
  • 1 ceba.
  • 250 gr. Bajoques planes.
  • 2 tomàquets pera.
  • Sal, pebre roig dolç, i pebre roig picant.

 

Comencem a preparar, per si voleu coure vosaltres els fesols:

Per a fer els fesols es fiquen a una olla amb aigua a remulla 24 hores i un cop passat aquest temps, es canvia l’aigua i es bullen a foc lent entre 30 i 45 minuts (comptabilitzar des de que arranca la ebullició de l’aigua). Ho guardem conservant l’aigua i els fesols.

Per a començar amb l’estofat, pelem i tallem les pastanagues a rodanxes, la ceba a daus i les bajoques planes amb trossos mitjans i ho reservem.

A una cassola amb una mica d’oli sofregim les llonganisses i quan estiguin quasi daurades afegim la pastanaga, la ceba i les mongetes planes, ho poxem durant uns minuts, incloem l’all picat i integrem el tomàquet pera i les baldanes, ho remenem be i a continuació afegim aigua amb la que hem bullit els fesols, una mica de sal i pebre vermell dolç i picant. Ho tapem i ho deixem bullir a foc mitjà.

Quan veiem que està casi cuit, afegim els fesols i ho deixem uns minuts a foc ràpid i destapat, en aquest punt és hora de corregir de sal i pebre. El guisat pot ser més caldós o menys segons el que ens vingui més de gust.

Quan ja ho tenim, ho servim ben calentet i tenim un plat únic d’hivern perfecte.

El bo dels estofats és que tot el que hi fiques és modificable segons el gust del que ho prepari, que a més de llonganissa voleu ficar peus de porc doncs proveu-ho perquè estarà igual de bo!

 

Bon profit!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s