Aprofitem que encara fa temps de fred per preparar un estofat de mongeta blanca, complert, bo i saludable que us conquistarà l’estómac.
Ingredients:
- 300 gr. de fesols (mongeta blanca).
- 2 pastanagues.
- 1 granet d’all.
- 4 trossos de llonganissa de porc.
- 4 Baldanes de ceba.
- 1 ceba.
- 250 gr. Bajoques planes.
- 2 tomàquets pera.
- Sal, pebre roig dolç, i pebre roig picant.
Comencem a preparar, per si voleu coure vosaltres els fesols:
Per a fer els fesols es fiquen a una olla amb aigua a remulla 24 hores i un cop passat aquest temps, es canvia l’aigua i es bullen a foc lent entre 30 i 45 minuts (comptabilitzar des de que arranca la ebullició de l’aigua). Ho guardem conservant l’aigua i els fesols.
Per a començar amb l’estofat, pelem i tallem les pastanagues a rodanxes, la ceba a daus i les bajoques planes amb trossos mitjans i ho reservem.
A una cassola amb una mica d’oli sofregim les llonganisses i quan estiguin quasi daurades afegim la pastanaga, la ceba i les mongetes planes, ho poxem durant uns minuts, incloem l’all picat i integrem el tomàquet pera i les baldanes, ho remenem be i a continuació afegim aigua amb la que hem bullit els fesols, una mica de sal i pebre vermell dolç i picant. Ho tapem i ho deixem bullir a foc mitjà.
Quan veiem que està casi cuit, afegim els fesols i ho deixem uns minuts a foc ràpid i destapat, en aquest punt és hora de corregir de sal i pebre. El guisat pot ser més caldós o menys segons el que ens vingui més de gust.
Quan ja ho tenim, ho servim ben calentet i tenim un plat únic d’hivern perfecte.
El bo dels estofats és que tot el que hi fiques és modificable segons el gust del que ho prepari, que a més de llonganissa voleu ficar peus de porc doncs proveu-ho perquè estarà igual de bo!
Bon profit!