Panellets de casa

Demà és el Dia de Tots Sants, segurament molts haureu recorregut a comprar panellets, però fer-los resulta més divertit, econòmic i bo.

img_20161031_123955.jpg

 

Us ensenyo la meva pròpia recepta, la que ha passat de generacions a generacions a la meva família i que aquest any agafo jo el relleu.

Ingredients:

Per a la massa

  • 1 kilo de ametlla molta crua.
  • 600 grans de moniato.
  • 800 grams de sucre.
  • Ratlladura d’una llima.
  • 1 ou (per pintar)

Decoració i sabors

  • Cireres confitades.
  • Coco ratllat.
  • Xocolata amb pols
  • Nous
  • Ametlla crua
  • Pinyons, etc.

Comencem amb la massa, el moniato s’ha de bullir, com una patata. Un cop està peleu la pell i mescleu-ho amb la ametllat molta, la ratlladura de la llima i el sucre (el sucre a poder ser que estigui molt que quedi una textura tipus farina). Mescleu ben mesclat, si convé amb les mans, i deixeu reposar la massa a la nevera amb paper de film al menys 12 hores (és recomanable fer-ho el dia abans).

Un cop teniu la massa ja tot forma part del vostre gust i imaginació. Podeu separar la massa amb boles i fer panellets de pinyons, de nous, de cirera confitada. Si voleu panellets de xocolata podeu feu-ho afegint xocolata en pols a la massa ja reposada i a més per sobre podeu ficar encenalls de xocolata.

Preescalfeu el forn a 180 graus 5 minuts. La cocció no ha de ser més de 15 minuts, els panellets no ha de quedar del tot cuits per dins sinó serien massa durs, abans de ficar-los al forn pinteu els panellets amb l’ou batut.

 

 

img_20161030_161710.jpg

 

Nivell de dificultat: mitjà

 

Que tingueu una bona castanyada!

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s