Coc, coc ràpid, pa de pessic són diversos els termes utilitzats per a la mare de les postres. Us ensenyo com fer d’una forma molt senzilla un coc de iogurt amb un toc de vainilla, i a més en aquest cas per a fer-ho més fàcil no pesarem els ingredients si no que els mesurarem amb els recipients del mateix iogurt.
Ingredients:
- 2 iogurts naturals.
- Sucre blanc (2 recipients de iogurt).
- 2 dosis d’extracte de vainilla.
- El suc d’1 llima.
- Farina de bizcocho (3 recipients de iogurt).
- Oli d’oliva (1 quart d’1 recipient de iogurt).
- 1 sobre de llevat.
- 3 ous.
Preparació:
Si tenim un molí s’aconsella moldre el sucre, sinó intentarem que aquest és fongui amb el iogurt el màxim possible. Mesclem el sucre amb els iogurts i a continuació, quan tenim el sucre ben fos, i afegim la farina, els ous i l’oli. Quan tenim la mescla ben homogènia hi afegim la llima i la vainilla ho barregem bé i afegim finalment el sobre de llevat.
Col·loquem la mescla a un recipient, jo utilitzo un rectangular però podeu fer servir un de pastís normal. ATENCIÓ: emboliqueu abans el recipient on abocareu la massa amb paper de forn, d’aquesta forma no se us enganxarà.
Preescalfeu el forn i coeu el coc a 180 graus dalt i baix 45 minuts exactes, és recomana tapar la part superior del coc amb paper de forn per evitar que es cremi.
Aquesta recepta ha estat creada a partir de molts intents de cocs ràpids fins a encertar amb les quantitats exactes i la cocció adequada. Espero que ho proveu i us agradi tant com a mi.
Nivell de dificultat: molt fàcil