Puré de patata amb pera caramel·litzada i encenalls de llonganissa

Avui us presento una recepta molt especial, puré de patata amb pera caramel·litzada i encenalls de llonganissa. Aquesta recepta m’ha fet finalista del concurs de blocaires de la revista Cuina, pel qual es celebra un acte el proper dia 23 de setembre a la Fira del porc i la cervesa de Manlleu (podeu veure el programa del dia 23 aquí).

Per a fer aquesta recepta (per a dues persones) necessitarem:

Ingredients

Per al puré de patata

  • 3 patates grans (si poden ser monalissa millor)
  • 30 cl. nata per cuina
  • 15 gr. de mantega
  • 30 gr. de formatge parmesà en pols
  • Sal i pebre
  • Oli d’oliva

Per a la pera caramel·litzada

  • 1 pera conference gran (no molt madura)
  • 20 gr. de mantega
  • 2 cullerades de sucre moreno

Resta d’ingredients

  • 200 gr. Encenalls de llonganissa
  • 20 gr. de trufa negra rallada

 

En primer lloc farem el puré de patata, bullirem les patates, ja pelades i tallades per la meitat, a una olla amb aigua i sal. Quan aquestes estiguin cuites (si són monalissa amb 15 minuts en tens prou) les retirarem de l’aigua i a un plat les aixafarem fins que quedi una massa. A una cassola afegirem un ragim d’oli (molt poc) juntament amb la massa de la patata i la nata per cuina, la mantega una mica de sal i pebre i farem el puré fins que vagi espessint. Quan el puré hagi pres forma ho retirem del foc i afegim el formatge parmesà, i ho mesclem.

Per a caramel·litzar la pera, traurem la pell de la pera i la tallarem a daus mitjans. Ficarem els daus de la pera a una paella amb la mantega i s’aniran coent a foc mitjà fins que la pera i la mantega estiguin ben integrades. S’afegeix el sucre i és va mesclant tot fins que la pera pren un color daurat, i ja es podrà retirar.

A un plat es fica com a base el puré de patata, per sobre s’afegeix la pera caramel·litzada i finalment els encenalls de llonganissa i la trufa negra rallada.

I ja tenim un entrant amb llonganissa preparat!

Des d’avui fins diumenge podeu visitar la Fira gastronòmica de Manlleu, es realitzaran moltes activitats com tasts de cerveses artesanes, tallers de cuina i degustacions de menjar.

A la pròxima entrada us ensenyaré com han estat les meves impressions sobre la Fira gastronòmica de Manlleu.

Espero que proveu de fer la recepta i la gaudiu!

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s