Canelons amb foie d’ànec

S’apropen les festes de Nadal i és per això que avui us presento una recepta molt nadalenca, els canalons de la mare amb un toc de foie d’ànec.

(per a 20-25 unitats)

Ingredients per al farcit:

  • 300 gr. de carn magra de porc.
  • 300 gr. de carn de bou.
  • 1 pit de pollastre.
  • 1 pit de gallina.
  • 1 ceba (a trossos).
  • 1 got de jerez.
  • 50 gr. de foie d’ànec.
  • 1/2 got de brou de  de carn.
  • 2 fulles de llorer.
  • 2 grans d’all.

Ingredients per a la beixamel

  • Oli d’oliva.
  • 1/2 ceba.
  • Polsim de nou moscada.
  • Sal.
  • 1 cullerada sopera de farina.
  • 3/4 de llet.

Altres ingredients:

  • Formatge emmental ratllat
  • Pasta de caneló (marca el Pavo – opcional)

Preparació

Per al farcit daurarem a una cassola tota la carn dels ingredients del farcit més la ceba i els alls en una mica de sal. A foc lent, s’afegeix a continuació el got de jerez i el llorer i es tapa la cassola. Quan comenci a bullit, destapar la cassola i deixar passar un minut i es torna a tapar. Es pot afegir una mica de brou de carn si veiem que el farcit encara no està fet i tot el líquid s’ha evaporat (la cocció durà uns 30 minuts aproximadament). Un cop passat el temps de cocció es tritura tota la mescla (menys el llorer que s’ha de treure). Es torna a ficar a una cassola a foc lent, sense oli, i s’afegeix el foie d’ànec i es va agregant el brou de carn per a desfer el foie. Ha de quedar una massa espessa.

Per a la pasta del caneló a una olla plena d’aigua bullint es tira una mica de sal i làmina per làmina de la pasta. En una cullera de fusta es remena, poc a poc i amb cura de no trencar les làmines, per evitar que s’enganxin a l’olla. La cocció, segons la marca, és aproximadament de 15 minuts. Un cop passat els minuts de cocció es fica la la pasta amb l’olla d’aigua baix l’aixeta amb l’aigua gelada, quan vegis que es pot ficar la mà sense cremar-te, treu les làmines amb cura i deixar-les damunt d’un drap que sigui absorbent, i a una superfície plana.

Un cop fetes aquestes preparacions és qüestió d’anar omplint els canalons.

Per a la beixamel es fica a una cassola una mica d’oli, la mitja ceba a trossos i es deixar fer una mica, sense daurar. S’afegeix la farina, un polsim de sal i la nou moscada i afegint un raigim de llet. Es bat aquesta mescla i es torna a ficar al foc, alt, mentre es remena i s’afegeix la resta de la llet, fins que bulli.

S’afegeix la beixamel als canelons ja muntats i a continuació el formatge emmental al gust.

Solament s’ha de deixar gratinar al forn, 180 graus.

img_20161206_133037.jpg

Bon profit!

 

Dificultat: mitjà-alt

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s