Risotto boletus

En aquest post us ensenyo una recepta fàcil de risotto en xampinyons.

Ingredients (per a 4 persones)

  • 320 gr. d’arròs carnaroli.
  • 1 ceba.
  • 1 granet d’all.
  • 60 gr. de formatge grana padamo rallat o en pols.
  • 300 gr. de xampinyons.
  • 1,5 litres de brou de carn.
  • Julivert.
  • 1/2 got de vi blanc.
  • 1 cullerada de mantega.
  • Oli d’oliva verge.
  • Sal.

Es pica la ceba, molt fina, i el granet d’all, amb quadrets molt petits. A una paella es fica una mica d’oli i s’integra la ceba i l’all i se li donen unes quantes voltes. Mentre, es renten i tallen els xampinyons a làmines i s’afegeixen a la ceba i all, es va coent tot a foc mig durant uns 10-15 min. Quan està es para el foc i es fica una mica de julivert picat, és reserva a part mentre passem a fer l’arròs.

És fica el caldo a bullir. En una cassola es posa una mica d’oli i l’arròs a foc suau i es regira una mica, molt poc, s’afegeix la copa de vi i abans que s’evapori s’afegeix poc a poc el caldo (important el caldo ha d’estar bullint per afegir-lo a l’arròs), fins que l’arròs quedi al punt (s’afegeix més o menys caldo depen de com vagi quedant l’arròs). Atenció: Durant aquest procés es sala l’arròs al gust i es corregeix el sabor abans de parar el foc definitivament.

Abans de parar la cocció s’integren els xampinyons i es remou, després s’inclou la cullerada de mantega i el formatge. Es mescla tot ben regirat, i ja està a punt per servir.

Nivell de dificultat: fàcil-mitjà

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s