Pastís de tonyina

Una de les meves receptes preferides per a l’estiu, és el pastís de tonyina. És molt senzill de fer i no requereix de grans habilitats culinaries.

Ingredients (per a 6-7 porcions)

  • 200 gr. de tonyina al natural o en oli d’oliva.
  • 2 ous grans.
  • 6 tomàquets pera.
  • Mayonesa.
  • Surimi rallat (en un paquet n’hi ha suficient).
  • Mescla de enciam, rúcula etc. (les bosses mesclum dels supermercats).
  • Pa de motlle sense escorça.
  • Oli i sal.

En primer lloc es bullen els dos ous i es deixen refredar. A continuació es fa una mescla amb els rovells bullits dels ous, la tonyina i la mayonesa, aquest últim ingredient ficar més o menys al gust.

Cada làmina de pa de motlle ha d’anar pintada amb els tomàquets pera que s’han de triturar prèviament amb oli i sal. És pinta amb tomàquet la primera làmina i s’afegeix la mescla de la tonyina ben repartida, a continuació una mica de la clara d’ou, que s’ha bullit, i tallat a quadrets, més el surimi ratllat i el mesclum d’enciam tallat molt petitó. Repetir aquest pas a cada làmina.

Es poden fer tants pisos com convingui, però aquesta recepta està pensada per a dos pisos.

Un cop o tens, pots decorar la part superior com més t’agradi, amb boquerons, olives, gambetes, pebrot. Etc.


Deixa-ho a la nevera un mínim de 6 hores, com més fresc més bo serà, si vols ho pots preparar la nit anterior.

I ja està, bon profit!

Nivell de dificultat: fàcil

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s