Pastís de pastanaga

Si no estàs familiaritzat amb la cultura gastronòmica americana, un pastís de pastanaga pot semblar un dolç poc cridaner, però és un dels pastissos més famosos que podeu trobar a qualsevol restaurant o pastisseria.

En aquesta entrada us ensenyo la meva recepta:

Ingredients:

– Barreja 1:

  • 130 gr. de sucre moreno.
  • 12 cl. d’oli d’oliva o girasol.
  • 4 ous mitjans o 3 grans.
  • 1/2 gotet de suc de taronja.
  • 240 gr. de pastanaga rallada.
  • 3/4 de ralladura de pell de taronja.
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla.

– Barreja 2:

  • 240 gr. farina de postres.
  • 1 sobre de llevat en pols.
  • 2 culleradetes de canella en pols.
  • 1/2 culleradeta de pebre negre.
  • 30 gr. de nous picades.
  • 1/2 culleradeta de nous moscada.
  • 30 gr. de panses picades.

– Per al glacejat:

  • 65 gr. de mantega en pomada.
  • 100 gr. de philadelphia o formatge semblant.
  • 50 gr. de sucre glacé.

Mesclar tots els ingredients de la barreja 1 i batre enèrgicament. Mesclar els ingredients de la barreja 2 i afegir-los a la barreja 1. Un cop tot unificat i ben barrejat ficar al motlle del pastís que prèviament s’ha embolicat en paper de forn, per evitar que s’enganxi la massa. Ficar al forn (dalt i baix en mode ventilador) uns 40 minuts a 175 graus, per assegurar-nos que està cuit punxeu al mig amb un escuradents i comproveu que surti sec.
Deixeu-lo refredar, mentre podeu preparar el glacejat. Mescleu els ingredients del glacejat fins obtenir una massa. Quan estigui el pastís fred podeu afegir el glacejat i reservar el pastís a la nevera. Per a servir-lo és necessari que hagi reposat unes dues hores a la nevera.

Pot ser un dels pastissos que millor em surt i/o podria ser un dels que m’agraden més.

 

Nivell de dificultat: fàcil.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s