Truita de patata i ceba

Molta gent diu que sap fer truites, i t’ho creus…fins que la proves. Mai t’ha passat de menjar una truita on cada ingredient va per lliure, o que de fora està cremada i de dins crua, o que la forma no acaba de ser rodona del tot? Si segueixes aquests trucs tindràs la truita perfecta.

img_20160717_130243.jpg

Ingredients:

  • 1 ou gran
  • Clara d’1 ou mitja
  • Sal (al gust)
  • Oli
  • 3 patates (mitjanes)
  • 3/4 d’1 ceba

 

 

En primer lloc és molt important tallar les patates a quadrets petits i ficar-ho a la paella en una mica d’oli (sense passar-mos però suficient per a que no s’enganxi). Mentre està la patata a foc lent tapeu-la, d’aquesta forma aconseguireu que es faci tova amb el vapor. Feu el mateix per a la ceba, talleu-la a quadrats petits i afegiu-la quan la tinguéssiu juntament amb la patata, torneu-ho a tapar i fiqueu a foc mitjà. El truc consisteix en anar mesclant la patata i la ceba a la paella xafant-ho en una forquilla i fent un puré de forma que quedi una massa compacta, veureu que al tapat els ingredients estan tous i és molt fàcil manipular-los. Heu de deixar-ho al foc fins que la patata estigui una mica dorada, poc.

Mentre, agafeu dos ou i separeu les clares, es baten les clares a part, fent-les pujar i quan ja estan afegiu el rovell d’1 ou i mescleu.

En un bol feu la mescla dels ous en la massa de la patata i ceba i afegiu la sal, al vostre gust, remeneu i feu que quedi una única massa. Torneu ha afegir un mica d’oli a la paella, sol unes gotes i fiqueu la mescla aconseguida.

Per a tombar la truita feu servir un plat pla, us serà molt fàcil, a més us permetrà donar-hi les voltes que facin falta, ja que si no sou experts costa saber quan està feta cada part de la truita. És recomanable que es faci a foc lent només si tarda molt podeu pujar-lo una mica.

Els resultats de les meves truites són els següents:

 

Nivell de dificultat: fàcil

Recepta per a una o dues persones

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s