Cheesecake

Una de les receptes de pastissos més fàcils que hi ha és la de cheesecake. En aquest post un ensenyo la meva recepta personalitzada, fàcil de fer i sense cap complicació.

Ingredients:

Per a la base de galeta

  • 250 gr. de galetes digestive (o tipus digestive)
  • 50 gr. de mantega

Per a la base de formatge

  • 500 gr. de philadelphia
  • 50 gr. de farina de postres
  • Una llima mitjana (ratlladura de la pell)
  • Extracte de vainilla (una dosi o culleradeta)
  • 4 ous grans
  • 80 gr de sucre blanc

Per a la capa final

  • Melmelada de gerds o de nabius

Per a la base de galeta trinxeu les digestive i feu-les puré, quan estiguin esmicolades mescleu la mantega fosa (al foc o microones) fins fer una pasta. Agafeu el motlle del pastís i aboqueu la mescla, amb la mà espitgeu-ho i cobriu tot el motlle amb la massa de galeta i mantega.

Consell: va molt bé ficar paper de forn al voltant del motlle del pastís, més que pintar-lo en mantega, és la única forma en que no s’enganxa el pastís.

Per la base de formatge es baten els 4 ous i s’aparten, en un altre bol es mescla en aquest ordre la philadelphia i el sucre, la farina, la ratlladura de la pell de la llima, els ous que s’han batut prèviament, i finalment la vainilla. La massa del formatge ha d’estar ben mesclada, intenteu treure tots els grumolls possibles, un cop la tingueu aboqueu-la on està la base de galeta.

Teniu el pastís al forn a 170 graus no més de 30 minuts, podeu punxar al mig i comprovar si està molt cru però el secret és que no estigui molt fet, simplement quallat.

Consell: per a que no es cremi la part de dalt tapeu-ho amb paper de forn, és recomanable utilitzar el mode ventilador al forn, en calentor dalt i baix.

IMG_20150627_130444

Deixeu-lo gelar i al cap d’una hora fiqueu-hi una capa de melmelada al vostre gust, després fiqueu-lo a la nevera com a mínim 4 hores, com més passin les hores més bo estarà. Sobretot, tapeu el pastís un cop estigui a la nevera per a que no quedi sec.

cheese cake

Aquesta recepta és totalment modificable, segons si voleu més base de galeta, si preferiu ficar-hi més philadelphia, o vainilla, el truc està en experimentar al vostre gust!

 

Nivell de dificultat: molt fàcil.

4 comentaris Digues la teva

  1. Sara ha dit:

    Quina bona pinta! Intentaré fer-lo. Ja et contaré el resultat jeje^^

    M'agrada

    1. merce domenech ha dit:

      Ja en faràs una foto amb el resultat!!!! 🙂

      M'agrada

Deixa una resposta a merce domenech Cancel·la la resposta