Una de les receptes de pastissos més fàcils que hi ha és la de cheesecake. En aquest post un ensenyo la meva recepta personalitzada, fàcil de fer i sense cap complicació.
Ingredients:
– Per a la base de galeta
- 250 gr. de galetes digestive (o tipus digestive)
- 50 gr. de mantega
– Per a la base de formatge
- 500 gr. de philadelphia
- 50 gr. de farina de postres
- Una llima mitjana (ratlladura de la pell)
- Extracte de vainilla (una dosi o culleradeta)
- 4 ous grans
- 80 gr de sucre blanc
– Per a la capa final
- Melmelada de gerds o de nabius
Per a la base de galeta trinxeu les digestive i feu-les puré, quan estiguin esmicolades mescleu la mantega fosa (al foc o microones) fins fer una pasta. Agafeu el motlle del pastís i aboqueu la mescla, amb la mà espitgeu-ho i cobriu tot el motlle amb la massa de galeta i mantega.
Consell: va molt bé ficar paper de forn al voltant del motlle del pastís, més que pintar-lo en mantega, és la única forma en que no s’enganxa el pastís.
Per la base de formatge es baten els 4 ous i s’aparten, en un altre bol es mescla en aquest ordre la philadelphia i el sucre, la farina, la ratlladura de la pell de la llima, els ous que s’han batut prèviament, i finalment la vainilla. La massa del formatge ha d’estar ben mesclada, intenteu treure tots els grumolls possibles, un cop la tingueu aboqueu-la on està la base de galeta.
Teniu el pastís al forn a 170 graus no més de 30 minuts, podeu punxar al mig i comprovar si està molt cru però el secret és que no estigui molt fet, simplement quallat.
Consell: per a que no es cremi la part de dalt tapeu-ho amb paper de forn, és recomanable utilitzar el mode ventilador al forn, en calentor dalt i baix.
Deixeu-lo gelar i al cap d’una hora fiqueu-hi una capa de melmelada al vostre gust, després fiqueu-lo a la nevera com a mínim 4 hores, com més passin les hores més bo estarà. Sobretot, tapeu el pastís un cop estigui a la nevera per a que no quedi sec.
Aquesta recepta és totalment modificable, segons si voleu més base de galeta, si preferiu ficar-hi més philadelphia, o vainilla, el truc està en experimentar al vostre gust!
Nivell de dificultat: molt fàcil.
Quina bona pinta! Intentaré fer-lo. Ja et contaré el resultat jeje^^
M'agradaM'agrada
Ja en faràs una foto amb el resultat!!!! 🙂
M'agradaM'agrada